Salt la continut

Sanatatea

* * * * * 5 Voturi

95 replies to this topic

Dana

Administrator

• Moderators
  • 9062 Postari:

DURERI DE URECHI

Se stoarce suc din frunze de nuca si coada soricelului si se
amesteca in cantitati egele. inainte de a pune picaturile in urechi, sucul se incalzeste intr-o lingura fierbinte sau intr-o sticluta tinuta in apa fierbinte.

- Un catel de usturoi curatat se introduce in ureche si se tine pana la aparitia unei usoare senzatii de usturime (arsura), dupa care usturoiul se scoate si se arunca. Se repeta procedura de 2 ori pe zi. Concomitent, zilnic trebuie mestecata coaja de lamaie.

-  Se amesteca 50 ml de alcool dublu rafinat cu o fiola mica de novocaina (sau un alt antinevralgic), sucul dintr-o ceapa mijlocie si se pastreaza la frigider. La nevoie se foloseste inainte de culcare, cate o picatura incalzita, zilnic, timp de 3 - 4 zile.
-  Se folosesc cate 3-5 picaturi de suc de hrean sau sfecla, incalzite.

cicina

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 488 Postari:
Dar durerile de spate? Stiti ceva ce atenueaza durerile de spate?

Paula_40

Administrator

• Moderators
  • 7448 Postari:
-Cicina,in primul rand trebuie sa investighezi cauta acestei dureri,mergand la medicul de familie,durerile de spate pot avea multe cauze:un reumatism,o nevralgie inter-costala...etc...
Ceea ce stiu eu,este ca oriunde apar DURERI...IERBURILE SUEDEZE ajuta,luate intern sau folosite extern ca frectii si comprese.De asemenea si ceaiul de BUSUIOC, care ajuta in DURERI DE CAP...e posibil sa ajute si in durerile de spate.

LAMAIA,FRUCTUL MIRACULOS !
Durerile de cap,chiar migrenele rebele,dispar sau se atenuiaza,daca se pun pe tample si pe frunte cateva felii de lamaie.Concomitent se scufunda mainile intr-un lighean cu apa fierbinte.

Paula_40

Administrator

• Moderators
  • 7448 Postari:
LAMAIA, FRUCTUL MIRACULOS

-CONTRA INGRASARII : Turnam seara o ceasca cu apa in clocot peste o lingurita de MUSETEL si o LAMAIE taiata felii rotunde.Lasam la macerat peste noapte,le strecuram dimineata si bem lichidul pe nemancate.

-CONTRA GUTURAIULUI SI SINUZITELOR: Cateva picaturi de suc de lamaie in nas,de mai multe ori pe zi.

-CONTRA UNGHIILOR SFARAMICIOASE: Dimineata si seara,timp de o saptamana,aplicari cu suc de lamaie.

-PENTRU EVITAREA RIDURILOR : Lotionarea fetei de doua ori pe saptamana cu suc de lamaie.

-PENTRU CATIFELAREA MAINILOR: Suc de lamaie,glicerina si apa de colonie-in parti egale.

-PENTRU PASTRAREA DINTILOR ALBI: Perierea saptamanala cu suc de lamaie.

Dana

Administrator

• Moderators
  • 9062 Postari:
CICINA...Pentru durerile de spate, am citit ca e bine sa stai mai mult intinsa... :P Pentru durerile coloanei de la nivelul cervical, sunt bune rotirile usoare ale capului...te vor face sa te simti mai bine, doar intr-un timp relativ scurt. Sunt bune si compresele calde, sunt indicate bai cu sare, de plante, bai cu faina de mustar sau bai cu paie de ovaz. Sunt eficiente si cataplasme cu argila, cu ceara sau tataneasa pe zona afectata. Masajul cu ulei de arnica in amestec cu ulei de menta, cu siguranta iti va face bine.
Multa sanatate iti doresc! :)

Paula_40

Administrator

• Moderators
  • 7448 Postari:
SANATATEA.

Sistemul nostru imunitar are nevoie de ingrijire pentru a ne putea apara de actiunea tuturor agentilor patogeni.Iata ce trebuie sa facem:
- Sa dormim suficient.Calitatea somnului se deosebeste de la o persona la alta,dar pentru toti sunt necesare cel putin 6 ore de somn pe noapte,dintre care o ora sa fie inainte de miezul noptii.
- Intarirea puterii de aparare naturala a organismului cu ajutorul jeturilor de dus alternative (cald-rece), la inceput cu apa calda,apoi cu apa rece

Paula_40

Administrator

• Moderators
  • 7448 Postari:
AVOCADO:
Stiati ca : ...Cercetatorii americani au constatat ca in prezenta fructului de avocado,organismul absoarbe din celelalte ingrediente ale unei salate,de 4 ori mai mult licopen,de 7 ori mai multa luteina si de 18 ori mai mult betacaroten decat daca le consumau fara acest fruct...?Aceste trei substante sunt pretiosi antioxidanti.Luteina ajuta la pastrarea sanatatii ochilor,licopenul actioneaza ca un anticancerigen,iar betacarotenul joaca un rol important in stimularea imunitatii si in pastrarea tineretii pielii !...(sursa Carticica practica Nr.6/2010)

Vizitator_letinsic 48_

• Vizitatori
trebuie sa avem grija cu eczemele caci,se pot transforma foarte usor in psoriazis, daca nu sunt tratate la timp si cu duritate.

Vizitator_Ella_

• Vizitatori
Acum ca am iesit din iarna , este indicat sa consumam multe legume si fructe. Recomandarea doctoritei - o lamaie pe zi :blink:

cristicalin

Member

• Membri
  • PipPip
  • 19 Postari:
Sanatatea conteaza foarte mult dar ne aducem foarte rar aminte de asta. Cand cautam acum cateva luni un cabinet stomatologic Brasov am intalnit un medic cu totul si cu totul deosebit. Mi-a spus cateva lucruri care m-au facut sa schimb cate ceva in modul meu de viata. E o adevarata placere sa discuti cu un astfel de om!

raulmaf

Member

• Membri
  • PipPip
  • 12 Postari:
http://www.pufonel.c...-stresului.html

raulmaf

Member

• Membri
  • PipPip
  • 12 Postari:

Vezi mesajacristicalin, la 01 September 2011 - 05:54 PM, a spus:

Sanatatea conteaza foarte mult dar ne aducem foarte rar aminte de asta. Cand cautam acum cateva luni un cabinet stomatologic Brasov am intalnit un medic cu totul si cu totul deosebit. Mi-a spus cateva lucruri care m-au facut sa schimb cate ceva in modul meu de viata. E o adevarata placere sa discuti cu un astfel de om!

http://www.pufonel.c...e-alimente.html

raulmaf

Member

• Membri
  • PipPip
  • 12 Postari:

Vezi mesajaDana, la 23 April 2010 - 10:26 PM, a spus:

CICINA...Pentru durerile de spate, am citit ca e bine sa stai mai mult intinsa... :P Pentru durerile coloanei de la nivelul cervical, sunt bune rotirile usoare ale capului...te vor face sa te simti mai bine, doar intr-un timp relativ scurt. Sunt bune si compresele calde, sunt indicate bai cu sare, de plante, bai cu faina de mustar sau bai cu paie de ovaz. Sunt eficiente si cataplasme cu argila, cu ceara sau tataneasa pe zona afectata. Masajul cu ulei de arnica in amestec cu ulei de menta, cu siguranta iti va face bine.
Multa sanatate iti doresc! :)

http://www.pufonel.c...e-alimente.html

ClumsySmurf

Advanced Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 73 Postari:

Vezi mesajacristicalin, la 01 September 2011 - 05:54 PM, a spus:

Rar mai gasesti persoane care sa te ajute sa iti schimbi modul in care vezi viata sau chiar si viziunea asupra ei. Eu am apucat sa vorbesc cateva minute cu un profesor de psihologie, vreau sa zic ca nu am vazut un om cu mai multe cunostiinte ca el. Intradevar un om cu o gandire sanatoasa

costyboss

Newbie

• Membri
  • Pip
  • 2 Postari:
http://www.bestrater...gage_leads.html

RestarT

Newbie

• Membri
  • Pip
  • 1 Postari:
Buna.
Vreau sa-mi fac vaccina hepatita B in capitala.
Exista careva clinici private care se ocupa de acest lucru?

Raspunde la acest subiect

You can make 1 more posts today.
Aceasta mesaj trebuie aprobata de un moderator inainte de a deveni vizibila