Postat 22 April 2009 - 11:34 PM
Va astept!
Postat 23 April 2009 - 12:59 AM
Postat 23 April 2009 - 06:37 AM
Postat 24 April 2009 - 09:50 PM
Haideti sa fim totusi putin mai concreti! In continuare va propun sa discutam despre o boala des intalnita la femei: CISTITA
Cistita - remedii naturale
Cistita este o inflamatie a mucoasei vezicii urinare. Ea se manifesta prin mictiuni (urinari) frecvente, dureri sau usturimi la mictiune si urina tulbure. La aceste simptome uneori se mai adauga hematurie (sange in urina) si senzatii imperioase de a urina. De obicei temperatura corpului nu este ridicata.
La femei se intalneste frecvent cistita cu punct de plecare vaginal, germenii patrunzand din vagin prin uretera in vezica urinara. Aceasta patrundere a germenilor in vezica se face in special in preajma menstruatiei cand din cauza conditiilor locale flora microbiana vaginala devine mai virulelenta.
Alti factori favorizanti declansarii cistitei sunt frigul si constipatia.
Daca cistita este neglijata o perioada indelungata, ea poate declansa o infectie la nivelul rinichilor (pielonefrita) care la randul ei netratata suficient poate poate avea urmari grave. In plus datorita faptului ca cistita poate fi si complicatia unor boli grave (tumori, tuberculoza etc.) este necesar consultul medical.
Postat 24 April 2009 - 09:53 PM
Remedii cu plante care ajuta in cazul cistitei:
- Infuzie de Nalba cu o ligura planta la o cana cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi.
- Infuzie din muguri de Pin cu o lingura planta la o cana cu apa.Se beau 2-3 cani pe zi.
- Infuzie de Afin cu o lingurita de
- Infuzie de Coacaz negru cu doua lingurite
- Decoct de Merisor cu o lingura si jumatate planta la o cana cu apa. Se fierbe 5-10 minute. Se beau doua cani pe zi adaugand un varf de cutit bicarbonat de sodiu la fiecare cana.
- Infuzie din urmatorul amestec de plante in parti egale: Cozi de cirese, Matase de porumb, Coada soricelului. Se pune o lingura amestec de plante la o cana cu apa. Se beau doua, trei cani pe zi.
Postat 24 April 2009 - 10:07 PM
Prevenirea cistitei - recomandari
In primul rand evitarea frigului si a umezelii. Trebuie sa va fie mereu cald la picioare iar daca noaptea picioarele sunt reci purtati sosete in timp ce dormiti.
Este contraindicata lenjeria sintetica, ea opreste atat caldura cat si umezeala, favorizand dezvoltarea bacteriilor si a ciupercilor.
In igiena intima nu sunt indicate sapunuri parfumate sau lotiuni caci ele distug invelisul acid protector si usuca peretii vaginului.
In cazul femeilor, in timpul contactului sexual bacteriile patrund usor in canalele uinare, motiv pentru care este indicat ca imediat dupa actul sexual sa se mearga la toaleta pentru a urina. In acest mod bacteriile sunt imediat eliminate si nu patrund in vezica.
O deosebita atentie trebuie data constipatiei caci ea intretine inflamatia in zona. Combateti deci constipatia.
Se recomanda zilnic doi litrii de lichid (sucuri de fructe, ceaiuri de plante, supe de legume, etc.).
Se remarca in special sucul de afine sau eventual capsulele de afine. Afinele schimba nivelul de aciditate din vezica urinara impiedicand bacteriile sa irite peretii vezicii.
Se pot face chiar cateva zile de repaus alimentar absolut, numai cu lichide si sucuri de morcovi, sfecla, rosii etc. Dupa acest repaus se incepe alimentatia cu un regim usor bazat pe lactate si multe fructe si legume.
In cea ce priveste alimentatia, reduceti cantitatea de sare, evitati cafeaua, ceaiul tare, iritantele (piper, curry, chimen, ketchup etc.).
Postat 25 April 2009 - 11:30 PM
Postat 26 April 2009 - 04:33 PM
O boala sa zicem asa... la care eu nici prin doctori nici prin tratamente naturiste nu am gasit solutia: eczemele... acum mi-a aparut ceva pe piept si am fost la dr si nu gaseste tratamentul corespunzator... v-ati lovit de asa ceva?
Postat 26 April 2009 - 11:09 PM
Tratamentul durerilor de cap
Bolnavii care acuza o durere de cap sunt sfatuiti ca, inainte de a incepe sa-si aplice singuri tratamente, sa apeleze la medic pentru a li se stabili un diagnostic cat mai exact (tipul durerii - cefalalgie, cefalee sau migrena).
De ce aceasta recomandare?
Pentru ca toate simptomele de durere pot fi boli de sine statatoare sau pot fi manifestarea unei alte boli, de a carei existenta este foarte bine sa stiti cat mai din timp.
Trebuie sa evitam oboseala fizica si intelectuala (suferinta este mult mai frecventa la persoane cu caracter inflexibil, cu manifestari de timiditate in copilarie, de irascibilitate si de ambitie la maturitate).
Se recomanda, de asemenea, evitarea frigului sau a caldurii excesive, factori ce pot perturba activitatea vasomotorie.
Regimul alimentar.
- Se vor evita alimentele ce pot constitui un sensibilizator alergic (concentrate de zeama de carne, ciocolata, branzeturi fermentate, bere, vin rosu). - Se recomanda consumul de vegetale, fructe, cereale, tarate, pentru asigurarea tranzitului intestinal si evitarea constipatiei (in special la femei, in perioadele ce preced menstrele sau pe durata acestora).Aceste masuri privesc si copiii, dat fiind ca primele crize ale migrenei clasice apar inainte de 15 ani, alteori chiar in primii ani de viata (cazul migrenei infantile).Se va renunta la alcool, tutun si cafea, mai ales in cazul crizelor rezistente la tratamentele de orice fel.Tratamentul crizei. - Durerea de cap fiind acerba, este inevitabila tendinta de a se utiliza medicamente analgezice in scop de alinare.Foarte important de retinut:
1. administrarea sa se faca in stadiul incipient al declansarii crizei;
2. sa va puneti intrebarea cum stati cu stomacul si intestinele, deoarece multe medicamente analgezice produc lezarea acestor organe (hemoragii, perforatii).
Cele mai cunoscute sunt aspirina, algocalminul, piafenul, codeina s.a., sau combinatii de cate doua-trei (de exemplu paracetamol + codeina).
Alte medicamente: vitamina E, vitamina B12 injectabila, preparate continand magneziu si potasiu (panangin, aspacardin, magnum B6).
Postat 26 April 2009 - 11:47 PM
ECZEME
Ce este
* O inflamatie a pielii, care duce la aparitia unor eruptii sau
leziuni rosii, uscate sau supurante, insotite de mancarimi intense.
* Eczema poate fi ereditara sau se poate dobandi (pielea
reactioneaza violent la diferiti agenti - de la bretelele sutienului,
pana la detergentul de spalat vase).
Alimentatie
* Produsele proaspete, naturale, sunt mai bune decat cele din
comert, care pot da alergii.
* Unele persoane sunt alergice si la alune, lactate, oua sau
alimente bogate in salicilati (rosii, ardei iuti, portocale, fructe de
padure).
Ce sa bei
Ceaiuri din plante, precum: cicoare, trei-frati-patati, brusture,
papadie si galbenele.
Tratamente naturiste
Remedii interne
* Uleiul de ciubotica-cucului amelioreaza eczemele uscate.
* Daca apelezi la homeopatie, poti lua Agaricus - contra mancarimilor;
* Apis Mel sau Antimonium Crudum - pentru eruptiile foarte rosii;
* Rhus Tocs - in cazul eczemelor supurante;
* Natrium Muriaticum, Sulfuricum sau Kali Phosphoricum - pentru
eczemele cu coaja.
Remedii externe
* Reflexologia poate ajuta, daca sunt masate zonele
corespunzatoare organelor afectate.
* Medicina chineza am auzit ca da si ea rezultate foarte bune.
* La fel de eficiente sunt si lotiunile care contin ulei de
migdale, masline sau ciubotica-cucului, in amestec cu uleiuri
aromatice de lavanda, galbenele sau musetel.
Miki eu am avut o eczema la picior, cred de la pantofi de piele s-au poate de la stand, habar nu am, am inercat mai multe si nu imi trecea, sau trecea si revenea...m-am dat cu crema de galbenele si mi-a trecut. Mai incearca![]()
Postat 27 April 2009 - 12:12 AM
Postat 27 April 2009 - 08:54 AM
Postat 01 May 2009 - 09:28 PM
Raspunde la acest subiect

Logare
INREGISTREAZA-TE !

Sus
Raspuns
Citare Multipla