Salt la continut

Sanatatea

* * * * * 5 Voturi

95 replies to this topic

Dana

Administrator

• Moderators
  • 9063 Postari:
Starea de bine a omului este sanatatea. Noi pretuim viata si suntem in cautarea sensului existentei umane. Sa vorbim aici despre sanatate, despre diferite boli, sfaturi, sugestii, plante medicinale care ne pot ajuta la sanatate, remedii, toate care ne ajuta sa ne ridicam atunci cand boala ne da jos. Poate pe parcurs se gasesc si medici printre noi. Un sfat bun e binevenit oricand!
Va astept!

monika_monika

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 3559 Postari:
Fiecare varsta are problemele ei. De sanatate sau nu. Pentru a fi in forma, pentru a obtine tot ce e mai bun de la viata trebuie insa sa fii cel putn sanatoasa.

arty

membru

• Membri
  • PipPipPip
  • 3180 Postari:
eu cred ca va fi util sa discutam aici, daca sincer, nu demult chiar am avut nevoie de un sfat, sunt prin straini, fara acte, si mai greu e sa merg la medic, doar daca e urgent si mai complicat, si atunci cu frica, chiar ma gandeam poate sa intru pe aici s intreb, poate se gaseste cineva sa ma sfatuie cu ceva, chiar daca nu medic, poate cineva a mai inatilnit.. si stie cate ceva, dany eu te sustin aici, si peste tot

miki

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 354 Postari:
Da, asa este, de un sfat intotdeauna ai nevoie, cel mai bine ar fi ca una dintre noi sa povesteasca un caz de care s-a lovit si apoi celelalte sa spuna daca au intalnit asa ceva. Sanatatea am putea spune ca este cel mai important lucru al existentei noastre, deoarece fara ea suntem un pic legati de maini si de picioare: fara sanatate nu putem muncii, iar fara munca nu avem cum sa ne atingem telurile, idealurile noastre!

Dana

Administrator

• Moderators
  • 9063 Postari:

Haideti sa fim totusi putin mai concreti! In continuare va propun sa discutam despre o boala des intalnita la femei: CISTITA

Cistita - remedii naturale

Cistita este o inflamatie a mucoasei vezicii urinare. Ea se manifesta prin mictiuni (urinari) frecvente, dureri sau usturimi la mictiune si urina tulbure. La aceste simptome uneori se mai adauga hematurie (sange in urina) si senzatii imperioase de a urina. De obicei temperatura corpului nu este ridicata.

La femei se intalneste frecvent cistita cu punct de plecare vaginal, germenii patrunzand din vagin prin uretera in vezica urinara. Aceasta patrundere a germenilor in vezica se face in special in preajma menstruatiei cand din cauza conditiilor locale flora microbiana vaginala devine mai virulelenta.

Alti factori favorizanti declansarii cistitei sunt frigul si constipatia.

Daca cistita este neglijata o perioada indelungata, ea poate declansa o infectie la nivelul rinichilor (pielonefrita) care la randul ei netratata suficient poate poate avea urmari grave. In plus datorita faptului ca cistita poate fi si complicatia unor boli grave (tumori, tuberculoza etc.) este necesar consultul medical.

Dana

Administrator

• Moderators
  • 9063 Postari:

Remedii cu plante care ajuta in cazul cistitei:

- Infuzie de Nalba cu o ligura planta la o cana cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi.

- Infuzie din muguri de Pin cu o lingura planta la o cana cu apa.Se beau 2-3 cani pe zi.

- Infuzie de Afin cu o lingurita de frunze la o cana cu apa. Se infuzeaza o jumatate de ora apoi se strecoara. Se beau doua, trei cani de ceai pe zi.

- Infuzie de Coacaz negru cu doua lingurite frunze la o cana cu apa. Se beau trei cani de ceai pe zi inainte de fiecare masa principala.

- Decoct de Merisor cu o lingura si jumatate planta la o cana cu apa. Se fierbe 5-10 minute. Se beau doua cani pe zi adaugand un varf de cutit bicarbonat de sodiu la fiecare cana.

- Infuzie din urmatorul amestec de plante in parti egale: Cozi de cirese, Matase de porumb, Coada soricelului. Se pune o lingura amestec de plante la o cana cu apa. Se beau doua, trei cani pe zi.

Dana

Administrator

• Moderators
  • 9063 Postari:

Prevenirea cistitei - recomandari

In primul rand evitarea frigului si a umezelii. Trebuie sa va fie mereu cald la picioare iar daca noaptea picioarele sunt reci purtati sosete in timp ce dormiti.

Este contraindicata lenjeria sintetica, ea opreste atat caldura cat si umezeala, favorizand dezvoltarea bacteriilor si a ciupercilor.

In igiena intima nu sunt indicate sapunuri parfumate sau lotiuni caci ele distug invelisul acid protector si usuca peretii vaginului.

In cazul femeilor, in timpul contactului sexual bacteriile patrund usor in canalele uinare, motiv pentru care este indicat ca imediat dupa actul sexual sa se mearga la toaleta pentru a urina. In acest mod bacteriile sunt imediat eliminate si nu patrund in vezica.

O deosebita atentie trebuie data constipatiei caci ea intretine inflamatia in zona. Combateti deci constipatia.

Se recomanda zilnic doi litrii de lichid (sucuri de fructe, ceaiuri de plante, supe de legume, etc.).

Se remarca in special sucul de afine sau eventual capsulele de afine. Afinele schimba nivelul de aciditate din vezica urinara impiedicand bacteriile sa irite peretii vezicii.

Se pot face chiar cateva zile de repaus alimentar absolut, numai cu lichide si sucuri de morcovi, sfecla, rosii etc. Dupa acest repaus se incepe alimentatia cu un regim usor bazat pe lactate si multe fructe si legume.

In cea ce priveste alimentatia, reduceti cantitatea de sare, evitati cafeaua, ceaiul tare, iritantele (piper, curry, chimen, ketchup etc.).

ibinet

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 4367 Postari:

AVEREA CEL MAI DE PRET ESTE SANATATEA

IN GENERAL E DE PREFERAT SA PREVII DFECAT SA TRATEZI

arty

membru

• Membri
  • PipPipPip
  • 3180 Postari:
sanatatea inredevar e o bogatie, uneori nu ne dam seama, si mai uitam de noi, ne cufundam in probleme si griji de toate zilele,si apoi azi a durut.. maine gandim ca o sa treaca.. iar poimane ne trezim fara puteri si forte de a fi. de a mai reusi multe a face! cand esti bolnav nu mai ti-e e nimic mi stiu inca, adunand toate necazurile, si ti sa intamplat vreo napaste, atunci uiti de tine, si chiar daca doare, atunci crezi ca nu e important, nici nu iti dai seama cum te ingropi singura pe sine fetelor aveti grija de voi! dany iti multumec, stii tu pentru ce..

mitzymeu

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 275 Postari:
DANY -ELA  IUBITA ZI-MI CEVA DE DURERE DE CAP TE ROGggggggg

miki

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 354 Postari:
Pentru durere de cap eu folosec antinevralgic, am auzit ca si nurofenul e bun... dar eu nu am folosit

O boala sa zicem asa... la care eu nici prin doctori nici prin tratamente naturiste nu am gasit solutia: eczemele... acum mi-a aparut ceva pe piept si am fost la dr si nu gaseste tratamentul corespunzator...  v-ati lovit de asa ceva?

Dana

Administrator

• Moderators
  • 9063 Postari:

Tratamentul durerilor de cap

Bolnavii care acuza o durere de cap sunt sfatuiti ca, inainte de a incepe sa-si aplice singuri tratamente, sa apeleze la medic pentru a li se stabili un diagnostic cat mai exact (tipul durerii - cefalalgie, cefalee sau migrena).

De ce aceasta recomandare?

Pentru ca toate simptomele de durere pot fi boli de sine statatoare sau pot fi manifestarea unei alte boli, de a carei existenta este foarte bine sa stiti cat mai din timp.

Trebuie sa evitam oboseala fizica si intelectuala (suferinta este mult mai frecventa la persoane cu caracter inflexibil, cu manifestari de timiditate in copilarie, de irascibilitate si de ambitie la maturitate).

Se recomanda, de asemenea, evitarea frigului sau a caldurii excesive, factori ce pot perturba activitatea vasomotorie.

Regimul alimentar.

- Se vor evita alimentele ce pot constitui un sensibilizator alergic (concentrate de zeama de carne, ciocolata, branzeturi fermentate, bere, vin rosu). - Se recomanda consumul de vegetale, fructe, cereale, tarate, pentru asigurarea tranzitului intestinal si evitarea constipatiei (in special la femei, in perioadele ce preced menstrele sau pe durata acestora).Aceste masuri privesc si copiii, dat fiind ca primele crize ale migrenei clasice apar inainte de 15 ani, alteori chiar in primii ani de viata (cazul migrenei infantile).Se va renunta la alcool, tutun si cafea, mai ales in cazul crizelor rezistente la tratamentele de orice fel.Tratamentul crizei. - Durerea de cap fiind acerba, este inevitabila tendinta de a se utiliza medicamente analgezice in scop de alinare.Foarte important de retinut:

1. administrarea sa se faca in stadiul incipient al declansarii crizei;

2. sa va puneti intrebarea cum stati cu stomacul si intestinele, deoarece multe medicamente analgezice produc lezarea acestor organe (hemoragii, perforatii).

Cele mai cunoscute sunt aspirina, algocalminul, piafenul, codeina s.a., sau combinatii de cate doua-trei (de exemplu paracetamol + codeina).

Alte medicamente: vitamina E, vitamina B12 injectabila, preparate continand magneziu si potasiu (panangin, aspacardin, magnum B6).

Dana

Administrator

• Moderators
  • 9063 Postari:

ECZEME

Ce este

* O inflamatie a pielii, care duce la aparitia unor eruptii sau

leziuni rosii, uscate sau supurante, insotite de mancarimi intense.

* Eczema poate fi ereditara sau se poate dobandi (pielea

reactioneaza violent la diferiti agenti - de la bretelele sutienului,

pana la detergentul de spalat vase).

Alimentatie

* Produsele proaspete, naturale, sunt mai bune decat cele din

comert, care pot da alergii.

* Unele persoane sunt alergice si la alune, lactate, oua sau

alimente bogate in salicilati (rosii, ardei iuti, portocale, fructe de

padure).

Ce sa bei

Ceaiuri din plante, precum: cicoare, trei-frati-patati, brusture,

papadie si galbenele.

Tratamente naturiste

Remedii interne

* Uleiul de ciubotica-cucului amelioreaza eczemele uscate.

* Daca apelezi la homeopatie, poti lua Agaricus - contra mancarimilor;

* Apis Mel sau Antimonium Crudum - pentru eruptiile foarte rosii;

* Rhus Tocs - in cazul eczemelor supurante;

* Natrium Muriaticum, Sulfuricum sau Kali Phosphoricum - pentru

eczemele cu coaja.

Remedii externe

* Reflexologia poate ajuta, daca sunt masate zonele

corespunzatoare organelor afectate.

* Medicina chineza am auzit ca da si ea rezultate foarte bune.

* La fel de eficiente sunt si lotiunile care contin ulei de

migdale, masline sau ciubotica-cucului, in amestec cu uleiuri

aromatice de lavanda, galbenele sau musetel.

Miki eu am avut o eczema la picior, cred de la pantofi de piele s-au poate de la stand, habar nu am, am inercat mai multe si nu imi trecea, sau trecea si revenea...m-am dat cu crema de galbenele si mi-a trecut. Mai incearca

miki

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 354 Postari:
Multumesc! Ai fost rapida si mi-ai dat un raspuns mai complex decat toti cei sapte doctori la care am fost !!! Multumesc!
O sa incerc si cu niste ceaiuri acum... ma gandesc ca nu ar trebui sa aibe nici o reactie ciudata cu organismul meu ca doar sunt plante...

arty

membru

• Membri
  • PipPipPip
  • 3180 Postari:
sa spun si eu un sfat, pentru cei ce au dureri de urechi,acum e primavara, incepem sa mai deschidem geamurile, curent, si se mai intampla, mai stiu eu, - luati un capusor de usturoi si incalzitil la foc, adica putin il coacem, si cand e calduti, il puneti la ureche pe o noapte,si trece! eu am incercat!

Dana

Administrator

• Moderators
  • 9063 Postari:

Miki iti doresc sa te faci bine

iar mitzymeu pentru durerile de cap mai stiu cevase poate schimba  

Paula_40

Administrator

• Moderators
  • 7448 Postari:
pentru durerile de cap este foarte indicat ceaiul de busuioc, nu are contraindicatii si va calmeaza durerile

arty

membru

• Membri
  • PipPipPip
  • 3180 Postari:
paula de ce nu spus mai inainte, eu ma chinui tot des cu durerile de cap, si busuiok am eu am sa incerc, multumesc

Paula_40

Administrator

• Moderators
  • 7448 Postari:
Ceiul de busuioc,in amestec cu galbenele,sunatoare,coada soricelului,coada calului,ceai verde,fructe de padure, in proportii egale,ajuta foarte mult la digestie,balonari,dureri de ficat,fiere,rinichi.Se face o infuzie timp de 10 minute si se bea cu inghitituri mici(nu tot odata),doua-trei pahare pe zi.Si....iubiti sanatatea ca e mai buna decat toate.

arty

membru

• Membri
  • PipPipPip
  • 3180 Postari:
sunt multe plante.. nu le am la moment, dar am sa le insemn undeva, acasa cand ma intorc, am sa le string, si am sa fac, dar cu busiok, fac, si trece! multumesc

Raspunde la acest subiect

You can make 1 more posts today.
Aceasta mesaj trebuie aprobata de un moderator inainte de a deveni vizibila