Salt la continut

intrebare si raspuns

* * * * * 1 Voturi

326 replies to this topic

arty

membru

• Membri
  • PipPipPip
  • 3180 Postari:

am creat acest topic cu gandul ca fiecare din noi, ne intrebam si cautam raspunsuri, la toate ce ne inconjoara, natura, lume, chiar si intrebari mai neobisnuite

am sa pun cateva intrebari, si daca aveti raspuns imi raspundeti, si la randul vostru intrebati si voi, asteptand cineva sa raspunda si sa-si spuna parerea :

1. de ce cerul e albastru si ziua nu sunt stele ?

2. de ce nu ma pot uita la soare ?

3.de ce cand ma uit la luna parca o vad cum plinge ?

4. de ce curcubeul e doar dupa ploaie ?

5. de ce totul dispare in zare ?

succes!!!!! astept raspuns

Diancik

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 308 Postari:
Hmmmm.....Intrucit culoarea albastra reprezinta puritatea si perfectiunea, iar cerul e imparatia lui Dumnezeu, aceasta culoare este si esenta, caci nimic mai serafic(pur), sfint si sincer nu este decit acest palat imens al Demiurgului.

Diancik

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 308 Postari:
Am uitat de stele
Lumina stelelor adeziva lunii in noapte, o poate emana de unul singur soarele, iar daca ar mai fi si stele, probabil ca vom fi orbiti si noaptea nu ar fi atat de misterioasa, ci tenebrica si inspaimintatoare.

arty

membru

• Membri
  • PipPipPip
  • 3180 Postari:
foarte frumos ai raspuns diancik, si cred e si adevarat, dar mai astept si la celelalte raspuns 

Diancik

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 308 Postari:

de ce nu ma pot uita la soare ?

....lumina soarelui este ca sufletul lui Dumnezeu. Pe fiecare raza  subzita unul din  sentimentele omenesti pe care Cel de Sus le daruie necontenit muritorilor.  Stiind ca El este Tatal Nostru, voi putea remarca ca nimeni niciodata nu va ajunge treapta de altitudine a calitatilor interioare, deci : astfel cum nu poti privi in sufletul Lui, nu vei reusi sa privesti spre soare.

de ce cind ma uit la luna parca o vad cum plinge ?

Amurgul si noaptea evoca o atmosfera emotiva, care te lasa cuprinsa de val si te duce cu  gindul la tot ce doare si apasa, la singuratate. Luna pamintului nostru doar tot e una, plinge si ea de pustietate!

de ce curcubeul e doar dupa ploaie ?

Cineva spunea ca zimbetul e curcubeul lacrimilor. Ploaia intruchipeaza lacrimile ce se preling pe fata Domnului, care se indispune de modul de fiintare in lume a pacatosilor, iar curcubeul este zimbetul lui sincer si nemascat...............caci nu intotdeauna apare dupa ploaie !

de ce totul dispare in zare ?

......pentru ca omenirea sa tinda spre aflarea acelui ceva care dispare in zare. Aflat mereu intr-un colt al lumii, omul nu va afla ce inseamna adevarata viata si poate ca sensul ei se si afla pierdut in zare ?

ibinet

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 4367 Postari:
CRED CA VA FI UN TOPIC TARE INTERESANT

arty

membru

• Membri
  • PipPipPip
  • 3180 Postari:

diancik nici nu ma gandeam ca imi poti raspunde atat de frumos, altfel nici nu ma asteptam, si intradevar sunt multe lucruri care le vedem le simtim, dar nu ne intrebam, si nici nu cautam raspuns, am vazut cerul, e ca in fiecare zi, e albastru, obisnuit, uneori cu nori, e cer si atat..

uite inca una

de ce stelele cad??

Paula_40

Administrator

• Moderators
  • 7448 Postari:
STELELE CAD PROBABIL DEOARECE TE VAD CAT DE FRUMOASA ESTI SI VOR SA FIE CAT MAI APROAPE DE TINE....
Stii poezia lui Eminescu "Luceafarul"?

MIHA_MIHA

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 944 Postari:

SI ERA UNA LA PARINTI SI MANDRA-N TOATE CELE

CUM E FECIOARA PINTRE SFINTI SI LUNA PINTRE STELE

SCUZE FETELE M-A LUAT VALUL DAR VOI SUNTETI VINOVATE MI-ATI ADUS AMINTE DE LUCEAFARUL

Diancik

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 308 Postari:
Cind pe intinderea imensa a Terrei apare o noua fiintare in lume, pe cer apare o stea sub acelasi nume care ii apartine. O data ce aceasta persoana isi sfirseste drumul spre nefiinta, steaua isi capata si ea sfirsitul.
De obicei cind cade o stea, ne punem o dorinta care urmeaza sa aduca bucurie de cel trecut in cealalta lume pentru cel care i-a observat  trecerea si care mai apoi continua sa creada in implinirea ei.

arty

membru

• Membri
  • PipPipPip
  • 3180 Postari:

off.. fetelor cat de romantic...cat de adevarat...

eu ma mai gandeam ca daca nu ar cadea stelele, cerul se va umplea cu lumina, si noaptea nu ar mai fi, si apoi...cand o sa dormim noi??? fara somn

de ce infloresc copacii doar primavara?

Dana

Administrator

• Moderators
  • 9062 Postari:

Interesant topic ai pus Mari... 

Diancik, te citesc si raman uimita de gandirea ta... 

Diancik

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 308 Postari:
ma bucur ca va place

aless

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 123 Postari:

Bune intrebari...

arty

membru

• Membri
  • PipPipPip
  • 3180 Postari:

incercati sa raspundeti, intrebarile ca intrebari, dar raspunsul e mai importat, inca cateva

de ce furnicile n-au grai sa se vaite..

de ce pesti traiesc doar in apa?

de ce au fost razboaie si au perit suflete?
cand astazi nu se inteleg nici frate cu fratele..

de ce la tara oameni inca sunt simpli si modesti?

de ce oameni se feresc de rautatea oamenilor?

aless

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 123 Postari:

Un raspuns este la toate intrebarile :

fiecare om

e o lume...

si ferice de cel ,

ce stie cum sa traiasca in ea.

arty

membru

• Membri
  • PipPipPip
  • 3180 Postari:

aless ai avut un raspuns foarte scurt, dar totusi as prefera adancimea raspunsurilor, cum credti voi, si cum gnditi, fiecare din noi avem parerea sa, si daca .. astept si intrebari care le aveti voi, eu cred ca nu sunt putine!

am sa mai intreb inca

de ce omul uneori,nu se gaseste prin lucrurile pline de bunatate?

nely15

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 1504 Postari:

mari, stii am si o intrebare..

de unde vin toate intrebarile astea ?

topicul e intresant...dar daca sincer.. ma cam blochezi sa raspund

Diancik

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 308 Postari:

ma gindeam azi la raspunsurile date si nu prea mi-a placut primul raspuns la intrebarea : 

De ce totul se pierde  in zare ?, deci am incercat sa mai scriu o data :

Uneori stai si privesti spre zare… deodata apare dorinta sa afli ce ascunde dupa ea… Inchipuieti ca oamenii ar sti toate aceste lucruri chiar si locul fiecarei farime de nisip… Lumea ar fi prea perfecta ! Nu ar fi razboaie, nu ar fi lacrimi, durere si amar… dar viata nu se bazeaza pe perfectiune, noi tindem spre aflarea ei. Netrecind prin obstacole si neinvatind ce inseamna aceea deazamagire, nu vom descoperi adevarata fericire! Nu vom descoperi intreaga definitie a vietii !

sper ca m-ati inteles

Diancik

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 308 Postari:

De ce furnicile nu au grai sa se vaite ?

Cind Dumnezeu a sfirsit realizarea lumii, a impartit daruri tuturor creaturilor. Pentru ca furnica era cea mai micuta hotarise sa-I dea acea calitate care s-o evidentieze cel mai mult. Aceasta a fost harnicia, care  fiind intr-atat de pretioasa, nu mai lasa timp furnicii sa se vaite. Munca este de aur !

Raspunde la acest subiect

You can make 1 more posts today.
Aceasta mesaj trebuie aprobata de un moderator inainte de a deveni vizibila