Salt la continut

amintiri si povesti realizate de catre noi

- - - - -

4 replies to this topic

adrian pop

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 1455 Postari:

In armata :superba amintire a ramas din armata ::

eram in jud DEJ  acolo am facut armata eram la o unitate de garda pentru un depozit .......linga noi era o ferna de vaci de la alta unutate cine le intretinea era tot din satu -mare super de tot pt noi ...eu vorbisem cu cei din tura mia de garda daca vreu sa bea lapte de vaca toti eu leam zis sa luam bidonasele de apa cu noi ok toti de acord ....eu la postul 3 linga vacute cum trecea cite unul arunca bibonasul la postul trei la mine ...comandantul a plecat de la depozit .....eu nici una alta am sarit gardul si dai la muls de vaici la 4 dimineata cite o vaca mai dormea dar eu ii ordonam sa se ridice in picioare sa stea la muls dar pima data mam saturat eu de lapte si pe urma am unplut bibonasele ....super pentru baieti beau lapte de vaca nu cel de praf ce ne dadea pe atunci .....

tot asa un cioban cu oi se plinba cu ele linga depozit tot io am facut o gaura in gard si daca intra una ii a noastra ziceam noi toti eram pe aceias mana super de tot .....a intrat o oaie cine era la acel post treb sa actioneje repede cu ia si seara la fript ,ce buna era atunci oaia noastra fripta si mancata ...ciobanul nusi daduse seama ca lipseste o oaie ....in cealalta zi intra un ied marisor lam pus in depozit un comandant nia zis ca ne da bani pe ia  uau ce afacere am facut noi 5000 de lei pe ia am si vindut-o lui ....ciobanul o cautase dar nu o gasise din pacate a fost vinduta ......seara distractie la noi in dormitor .....pe bani de pe ied

venise si ziua de a ne libera de armata acu ne gindeam ce masa festiva sa facem sera ...comd la care iam vindut iedul avea si 4 iepuri ....am si gasit solutia buna ...am furat iepuri comd si seara la fript ...comd era in concediu ...noi maine liberam pe cind se va intoarce el nu mai are iepuri doar iedul

ziua urmatoare vine un citat fals ca mai treb sa stam inca o sapt si dupa aceia vine liberarea ....acu sa fi vazut pe capul nostru comad se intoarce peste trei zile la unitate acu ce facem iepuri mancati nacaz pe capul nostru .

dar tot am avut norocul sa eliberam in acea zi ...am iesit cu cei din unutate cu comandati de unitate la un restauran sa ne luam si noi un dun ramas de la ei ca si oameni si pe urma fiecare pe drumul lui spre  casa ...

totul frumos si distractie pina le-am pov ca comandanul sef nu mai are iepuri

cei ce au fost cu noi au ramas cu gura cascata la povestea noastra cu iepuri si iedul si oaia ...laptele au zis de cind ei sint in acea unutate nu o mai avut asa oameni ca si noi ...care sa se descurce asa de bine .....

AYLIN

Administrator

• Membri
  • PipPipPip
  • 28229 Postari:
ınteresant aı facut armata vesel

Madascumpika

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 126 Postari:
Cu flori si fluturi , la inceput de vara, se apropie vacanta...Peste putin timp voi pasi intr-o lume paralela cu umerii plecati si resemnarea ascunsa in priviri. Ninge cu petale si cantec si-i atata lumina in jur incat am inchis ochii orbita...Pamantu-i albastru si copt ca un mar.Il tin in palme si ma vad in apele lui cantr-o oglinda.Citesc si plang, alerg si rad, traiesc!.Sunt o bucatica din margica albastra inaltata spre lume si soare.Inima mea are forma de floare sau de fluture,e aripa si fruct, e lacrima si zbor.Are culoarea visului cu picioarele frante...E omul cu pacate si ura dar are in fiinta ei de lut si dragoste...Inima mea sunt eu...Astazi am mai imbatranit putin...Dar ce inseamna anii pentru astre?...Dintre toate cadourile pe care mi le-au daruit oamenii ca sa-mi fie mai plina singuratatea...tu esti cel mai drag...Urasc lumea pentru ca-i apartin dar o iubesc pentru ca te are pe tine...Mi-a fost teama de ziua asta...Se spune, ca  de obicei, minunile tin trei zile. Tu esti minunea mea si mi-a fost frica pentru visul meu cu tine....Dar tu esti ratiunea mea de a rade, tu ai plantat trandafiri in inima mea si te-ai pierdut in parfum, ca sa te simt in jurul meu si-n mine ca pe o ploaie...
Sunt de atata timp cu tine, parfumul pletelor tale...Am fost impreuna de la inceputul lumii si inca de mai inainte in pamant si-n vazduh, si-n ape... Am cutreierat Universul tinandu-ne de mana cu aripi lungi de matase si trupuri de roua...Stelele sunt ochii tai priviti in oglinzi, iar lumina lor e dragostea noastra ce a izvorat de nicaieri si de niciunde...
In clepsidra timpului zilele mor una cate una...mai sunt 14...10...Chipul tau e staveziu ca fumul...Imbatranesc?...Te risipesti?...Nu stiu...Mi-am facut bagajul...e usor... sufletul mi-e greu...Oamenii rai mi-au spus lucruri urate despre tine...Nu te speria, nu i-am crezut...I-am alungat , asa, ca pe niste netrebnice rotocoale de fum...Cum as fi putut sa cred ca faptura ta leganata de ciresul viselor mele ar putea fi amagire de lut?...Cum as putea?...
Astazi plec...ma pierd in murdaria lumii ca-ntr-o apa neagra...Eultima mea zi cu tine,ultima zi de viata si dragoste...De maine voi muri putin in fiecare zi pana voi deveni ca un ciot uscat, pentru ca vara viitoare,sa infloresc din nou, cand ma voi intalni cu tine...Lumea ,ma inchide in sicriul ei de griji,dar nu ma sperii , asa voi ramane casta doar pentru tine...TU...

elena_staicu

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 5531 Postari:
interesante povestiri

Madascumpika

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 126 Postari:

Undeva, departe, soarele se mistuie in propria-i flacara...Norii imblaniti in alb se ingesuie speriati spre orizont...Aproape, lacul se leagana fosnindu-si , intre maluri, trena azurie. Cate un val curios isi ridica spinarea ostenita de povara cereasca a luminii. Plopii, unduindu-si frunzele intre strunele valurilor fermecate isi tremura aparitia fugara...Se insereaza...Greierii taraie primele melodii ale cobzelor ratacite prin ierburi inalte...Stelele isi ridica valul de pe fata pentru a-si aprinde luminile albastre.Pe ape, astrele isi prind in ace de vis alte izvoare din albastrimi lucitoare...Lacul tremura pana in strafundurile intunecate, orbite acum de cununa de lumini.Luna, impodobita cu un colan de raze raze argintii isi vara capul pe dupa un nor,de parca se rusineaza de albeata fetei sale.Norisorul se lumineaza atunci din adancurile sale de valuri fara cap destramandu-si parca ceturile si-si tese fire de aur si argint ce atrana ca niste mici leagane de licurici. Cateva fire, impletite de niste paianjeni nazdravani se inmanuncheaza in buchete si apar orchestre de greieri de prin ierburi, ca niste reflectoare adevarate.Netulburate, departarile privesc intunecate furnicaraia gazelor.Plopii, leganandu-si frunza, asculta tacuti povesti de la vantul cel hoinar...Imi amintesc...la inceput lumea imi spunea ''trandafir salbatic''...iar eu..nu eram decat un  ''rasarit de soare''...Apoi, cand lumea mi-a spus ''rasarit de soare'', eu devenisem un ''trandafir cu spini''...Mai port si acum amintirea bratelor ce ma-naltau pana la cer, lasandu-ma apoi sa alunec pe cele sapte culori ale curcubeului pana la tremuranda unda a apelor lacului, intr-un simplu dar fascinant joc de priviri...Sunt cea mai luminoasa umbra din constelatia amintirilor...Ultimul refugiu este in amintiri, un loc pe unde am trecut nu demult...Ultimul refugiu este in inima, un loc mai retras decat toate, un loc presarat cu vise...Ultimul refugiu este in lacrimile ce se pierd mai fierbinti decat clestarul cupei stravezii...

Stelele, oglindite in apa lacului par vise nenascute purtand pecetea grea a timpului...

Raspunde la acest subiect

You can make 1 more posts today.
Aceasta mesaj trebuie aprobata de un moderator inainte de a deveni vizibila