Salt la continut

batranetea...

- - - - -

153 replies to this topic

iuti

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 4662 Postari:
Cu totii ne indreptam intr-acolo. Catre timpul in care ochiul nu va mai fi ager, mintea nu va mai sclipi, mainile nu vor mai avea precizia de odinioara, picioarele nu vor mai asa sprintene. Ne facem din ce in ce mai mici in noi insine, lasând maretia anilor de odinioara, vantului...

Cât de pregatiti sunteti pentru acel timp? Va gânditi vreodata la batrânete? Aveti planuri pentru ultima etapa a acestei calatorii? Aveti temeri?

arsene_alexandru

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 689 Postari:
In mod inevitabil ... ne gandim si la asta .Dar mai rar (adik eu la 21 de anisori ... m-am gandit de vreo 5 6 ori)... Dar nu imi e frica ca nu voi gandi la fel de repede, ca nu voi putea tasta la fel de repede, ca nu voi merge ca odinioara .. pentru ca na .. am sa imbatranesc ... Cel mai mult probabil ... din cate am reflectat eu asupra batranetii ar fi .. sa mor singur ... nusht gandul asta cateodata ma poate deprima in ultimul hal ... probabil de asta si socializ foarte mult ... desi mai este pana atunci ... ma gandesc ca nici ziua de maine nu poate fi exclusa din a fi ultima (asta insemnand ca prefer sa traiesc clipa) ; d c zic asta ? Pt ca am vazut cum conduc multi ... si asta nu inseamna ca is sigur nici macar la volan , dapoi pe jos... Dar gata nu ma mai gandesc la moarte ca ma deprim ... cand imi e scris sa mor ... am sa ma duc .. pana atunci ...

laryssa

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 3630 Postari:
pe mine si pe la 100 de ani, daca traiesc, tot pe aici o sa ma gasiti, stand in fata computerului si vorbiind pe mess si pe forum, asa ma vad eu la batranete!

PAU_LA

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 790 Postari:

Batranete..haine grele..

atat vad eu in jur...chipurile bietilor oameni care nu mai pot indura birocratia..injosirile tinerilor ce nu le ofera un scaun in tramvai...chiar am auzit o gluma nesarata adresata unui batran,zilele trecute

"-Da-mi si mie locul,ca sunt bataran si ma dor picioarele

-Mosule,ai dat locul batranilor de pe vremea ta?

-Da

-Pai de asta te dor pe matale picioarele..""

rasul in batjocura care le plange sufletul..ei chiar de au chipul batran,sufletul si inima le e tanara..stie tot ce voi da-ti apropouri,coate pe la spatele lor...ei au intelepciune...dar nu mai pot sa o ofere...(unii)tineri nu au timp de ei..poate nici eu n-am timp sa-i ascult..inca n-am trecut de epoca vitezei,mai mult se amplifica...dar stiu macar sa ofer un loc in tramvai.Oricand!

nu stiu,mi-e groaza sa ma gandesc cum voi fi tratata peste 50 ani de nepotii mei...de tinerii de atunci..

gabidc68

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 5822 Postari:

Batranete..haine grele..

atat vad eu in jur...chipurile bietilor oameni care nu mai pot
indura birocratia..injosirile tinerilor ce nu le ofera un scaun in
tramvai...chiar am auzit o gluma nesarata adresata unui batran,zilele
trecute

-Da

rasul in batjocura care le plange sufletul..ei chiar de au chipul
batran,sufletul si inima le e tanara..stie tot ce voi da-ti
apropouri,coate pe la spatele lor...ei au intelepciune...dar nu mai pot
sa o ofere...(unii)tineri nu au timp de ei..poate nici
eu n-am timp sa-i ascult..inca n-am trecut de epoca vitezei,mai mult se
amplifica...dar stiu macar sa ofer un loc in tramvai.Oricand!

nu stiu,mi-e groaza sa ma gandesc cum voi fi tratata peste 50 ani de nepotii mei...de tinerii de atunci..

Din pacate ai foarte mare dreptate , eu lucrez in cadrul unei NGO si ajut destule persoane in varsta aflate in dificultate , de aceea nu prea vreau sa ma gandesc la batranetea mea de pe acum !

pammela

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 1123 Postari:

din pacate aveti dreptate .... in prezent oameni in varsta sunt tratati foarte urat ...nici nu vreau sa ma gandesc cum voi fi eu tratat peste 40 de ani

adrian pop

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 1455 Postari:
da asa e tineretul in ziua de azi nu mai au respectul fata da cei invirsta ,dar ne gindim ca si noi vom ajunge ca si ei si atunci cum tiar conveni sa auzi o vorba cum ai zis in tinerete ....eu la 99 de ani as vrea sa mai si dansez

lenutzaurora

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 6810 Postari:
Citat PAU_LA:

Batranete..haine grele..

atat vad eu in jur...chipurile bietilor oameni care nu mai pot indura birocratia..injosirile tinerilor ce nu le ofera un scaun in tramvai...chiar am auzit o gluma nesarata adresata unui batran,zilele trecute

-Da

rasul in batjocura care le plange sufletul..ei chiar de au chipul batran,sufletul si inima le e tanara..stie tot ce voi da-ti apropouri,coate pe la spatele lor...ei au intelepciune...dar nu mai pot sa o ofere...(unii)tineri nu au timp de ei..poate nici eu n-am timp sa-i ascult..inca n-am trecut de epoca vitezei,mai mult se amplifica...dar stiu macar sa ofer un loc in tramvai.Oricand!

cat nu-mi plac chestiile astea, nu-mi plac diferentele astea inutile, nu le gasesc locul...eu mai bine stau cu oamenii mai in varsta decat sa stau cu niste pers de varsta mea cu care n-am ce vorbi, eu as adopta toti batraneii din lume care sunt singuri si neajutorati, si care sunt lipsiti de iubire...( l-a subiectul asta m-ati atins unde ma doare...); imi povestea bunicul  (D-zeu sa-l odihneasca in pace), anul trecut cum a iesit de la spital, operat...si el statea  la tara si a trebuit sa stea in picioare pe masina pentru nimeni nu s-a sinchisit sa-i lase un loc liber, si sa nu mai zicem ca drumul era numai de hopuri pentru e drum de piatra vreo 7 km , ai absolut nimeni nu i-a lasat  locul, si el care dadea bani oricui ii cerea si ultimu banut din buzunar... sau am prins niste fete cum o luau peste picior pe o matusa de-a mea , ca e mai mica de statura si are niste defecte fizice , cum pot fi unii atat de cruzi???

Ia priviţi-i cum se duc,
Ia priviţi-i cum se sting,
Lumânări în cuib de cuc,
Parcă tac, şi parcă ning.

Plini de boli şi suferind
Ne întoarcem în pământ,
Cât mai suntem, cât mai sunt,
Mângâiaţi-i pe părinţi!!!!!

pammela

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 1123 Postari:
Citat lenutzaurora:
Citat PAU_LA:

Batranete..haine grele..

-Da

cat nu-mi plac chestiile astea, nu-mi plac diferentele astea inutile, nu le gasesc locul...eu mai bine stau cu oamenii mai in varsta decat sa stau cu niste pers de varsta mea cu care n-am ce vorbi, eu as adopta toti batraneii din lume care sunt singuri si neajutorati, si care sunt lipsiti de iubire...( l-a subiectul asta m-ati atins unde ma doare...); imi povestea bunicul  (D-zeu sa-l odihneasca in pace), anul trecut cum a iesit de la spital, operat...si el statea  la tara si a trebuit sa stea in picioare pe masina pentru nimeni nu s-a sinchisit sa-i lase un loc liber, si sa nu mai zicem ca drumul era numai de hopuri pentru e drum de piatra vreo 7 km , ai absolut nimeni nu i-a lasat  locul, si el care dadea bani oricui ii cerea si ultimu banut din buzunar... sau am prins niste fete cum o luau peste picior pe o matusa de-a mea , ca e mai mica de statura si are niste defecte fizice , cum pot fi unii atat de cruzi???

Ia priviţi-i cum se duc,
Lumânări în cuib de cuc,

Ne întoarcem în pământ,

iubiti-va parintii pentru ca ei sunt cei mai de pret ...ei va iubesc neconditionat ei fac totul pentru voi, ei merita tot respectul si iubirea voastra... degeaba ii plangem cand numai sunt atunci e prea tarziu

PAU_LA

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 790 Postari:
Citat pammela:
Citat lenutzaurora:
Citat PAU_LA:

Batranete..haine grele..

-Da

Ia priviţi-i cum se duc,
Lumânări în cuib de cuc,

Ne întoarcem în pământ,

iubiti-va parintii pentru ca ei sunt cei mai de pret ...ei va iubesc neconditionat ei fac totul pentru voi, ei merita tot respectul si iubirea voastra... degeaba ii plangem cand numai sunt atunci e prea tarziu

iubiti-va parinti..iubiti-va bunicii..iubitii,caci va primesc mangaierea...

chiara zi mi-am sunat parintii..ca niciodata,le-am spus de 3-4 ori ca ii iubesc in doar 7 minute..ca voi veni in curand sa-i vizitez si mi-au spus"Vino,Pau,ca ne e taree dor de tine!"

lenutzaurora

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 6810 Postari:
asa este, degeaba pretuim un lucru cand l-am pierdut, mai bine incercam sa-l pretuim inainte si macar asa va fi mai usoara despartirea decat atunci cand stii ca ai putut sa ai mai multa grija, ai putut sa faci mai mult, dar cand stii ca ai facut totul atunci e altfel...eu pot spune ca am tinut si tin la bunicii mei ca la ochii din cap de mica, dar nah despartirea a venit si mi-a luat pe unul dintre ei dar sa stii ca e mult mai usoara atunci cand raman amintiri frumoase...

AYLIN

Administrator

• Membri
  • PipPipPip
  • 28229 Postari:

Bătrâneţe, haine grele
Ce n-aş da să scap de ele
Că-mi trec zilele, trec şi eu
Bătrânesc şi-mi pare rău

Tinereţe haină scumpă
Ce n-aş da să nu se rupă
Că-mi trec zilele, trec şi eu
Bătrânesc şi-mi pare rau.

ASTA-I VIATA.TOTI NE INDREPTAM SPRE EA.

PAU_LA

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 790 Postari:
azi-noapte am fost cu bunicul meu in spital.L-au dus cu salvarea..acum stau parintii mei  

iuti

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 4662 Postari:
fii optimista ca va fi totul bine cu el.........trebuie sa fie bine

lenutzaurora

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 6810 Postari:

imi pare rau pau-la stiu cu e, dar trebuie sa ai speranta si fii optimista!!!! va fi bine  

gabidc68

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 5822 Postari:
Dumnezeu sa iti dea mangaire sufleteasca si rabdare , Pau_la , iar bunicului tau iubit , grabnica insanatosire deplina !

PAU_LA

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 790 Postari:
multumesc tuturor pentru mangaiere si incurajari.Nu vreau sa dramatizez,as atrage numai gandurile rele catre patul lui rece de spital.Sper sa se intoarca acasa cat mai curand si sanatos.

lenutzaurora

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 6810 Postari:
pai vezi, sa stii bunici nostrii sunt mai puternici decat credem, de exemplu bunicii mele i-a spus acum 30 de ani ca e pe moarte,  i-au zis doctorii lu mama sa mearga acasa si sa-i pregateasca toate pentru inmormnatare, si uite ca si acum dupa 30 de ani inca e bine si merge mai departe desi a parasit-o bunicul ea merge mai departe...asa ca nu-ti fa griji totul va fi bine!!!

laryssa

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 3630 Postari:
Citat PAU_LA:
azi-noapte am fost cu bunicul meu in spital.L-au dus cu salvarea..acum stau parintii mei  

insanatosire grabnica!

PAU_LA

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 790 Postari:
Citat lenutzaurora:
pai vezi, sa stii bunici nostrii sunt mai puternici decat credem, de exemplu bunicii mele i-a spus acum 30 de ani ca e pe moarte,  i-au zis doctorii lu mama sa mearga acasa si sa-i pregateasca toate pentru inmormnatare, si uite ca si acum dupa 30 de ani inca e bine si merge mai departe desi a parasit-o bunicul ea merge mai departe...asa ca nu-ti fa griji totul va fi bine!!!

multumesc!

Raspunde la acest subiect

You can make 1 more posts today.
Aceasta mesaj trebuie aprobata de un moderator inainte de a deveni vizibila