Postat 25 May 2007 - 01:08 PM
Postat 25 May 2007 - 01:33 PM
Postat 01 June 2007 - 11:18 PM
"Platonic lovers are not impulsive lovers. They aren’t physical, but are characterized by being more emotional and intellectual than passionate. Friendship or love of this type, like other relations, is based on the pleasure that is derived from each other’s company, but the relationship here is predominated by thoughts and imagination. The love doesn’t live outside but inside. Platonic love, in which the loved person is idealized, is part of a dream. With the platonic love, the people idealize one person in the fantasy of the thoughts, with feelings of love, in a very creative way. This love builds an illusion in a no-love world of disillusion and it is this love, which has inspired poets and artists of all times."
Postat 14 June 2007 - 03:58 PM
Prima dragoste, cele mai multe dintre noi, am trait-o cand eram adolescente.
Poate iti amintesti cat erai de fericita, cum pluteai, zambeai tuturor si o noua lume tocmai o descoperisei. Erai indragostita.
Intr-adevar, adolescenta este o varsta frumoasa, dar si dificila. In materie de dragoste
evolutia sentimentala isi spune cuvantul abia la 15-16 ani, chiar daca
prima simpatie pentru o persoana de sex opus ai avut-o cand erai la
gradinita, sau in clasa a II-a.
Indiferent de varsta la care apare, prima dragoste ramane unica. Nici una dintre relatiile care apar apoi, pe parcurs nu va mai fi la fel.
Asta nu inseamna ca nu vei mai iubi la fel de intens, ci doar ca lipsa de experienta care insoteste prima dragoste are un farmec aparte.
Cand apar primele experiente sentimentale afli ceva nou despre tine si inveti sa te vezi in ochii celuilalt.
Cum este cand iubesti? Cum este sa fii iubita?
Lipsa de experienta iti creeaza si problemele, in prima relatie de iubire. Nu stii cum sa reactionezi, nu stii cum sa interpretezi reactiile
celuilalt.
Postat 19 June 2007 - 02:32 PM
Postat 21 June 2007 - 10:55 PM
eu nu consider asa...eu cred ca dragostea platonica e cel mai frumos si pur sentiment care poate exista intre o femeie si un barbat.......dar din pacate dragostea platonica exista mai mult in perioada bunicilor nostrii(in perioada logodnelor lungi)in zilele noastre relatia trupeasca e mult mai importanta...
Raspunde la acest subiect

Logare
INREGISTREAZA-TE !

Sus
Raspuns
Citare Multipla