Salt la continut

dragoste platonica

- - - - -

55 replies to this topic

iuti

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 4662 Postari:
Ce parere aveti se poate ca intre o femeie si un barbat sa fie doar o dragoste platonica?astept parerile voastre...

lady_m

Junior Member

• Membri
  • Pip
  • 3 Postari:
nu,in nici un caz...treaba asta cu dragostea platonica e o forma de aparare sau de negare sau de respingere a ceea ce simte unul sau altul dintre parteneri
eu nu cred in dragostea platonica...no way

gabidc68

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 5822 Postari:
Mi-e prieten Platon, dar mai prieten imi este adevarul, adevarul vietii reale, care demonstreaza clar faptul  ca dragostea platonica este o naluca , o iluzie , o himera inutila !

madi8

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 657 Postari:
Nu eu nu cred ca ar putea exista o dragoste platonica intre o femeie si un barbat,dar in ziua de azi se intampla multe si nimic nu te mai surprinde

Maroelva

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 11170 Postari:
Dragoste platonica exista pe timpul parintilor si bunicilor nostri ..in zilele noastre nu mai exista asa ceva ...

elena_staicu

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 5531 Postari:
a existat dragoste platonica si va exista mereu,pentru ca unii oameni nu se pot exterioriza:ori sunt timizi ori au iubiri secrete.

Maroelva

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 11170 Postari:
in cazul acesta sigur ...

AYLIN

Administrator

• Membri
  • PipPipPip
  • 28229 Postari:
...IUBIREA PLATONICA E FORMA SUPEEREMA A IUBIRII, IUBIREA PT O IDEE,PT CUNOASTERE.PLATON O ASOCIAZA CU IUBIREA PT UN ZEU.PT A AJUNGE LA STADIUL ACESTA SUPERIOR DE IUBIRE , SENTIMENTUL TREBUIE SA TREACA 3 TREPTE. PRMA ESTE IUBIREA PT O FORMA, UN LUCRU FIZIC, A DOUA ESTE IUBIREA PT UN SENTIMENT IAR A TREIA ESTE IUBIREA PT O IDEE :)

Maroelva

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 11170 Postari:
Aceia care înţeleg numai iubirea neplatonică degeaba vorbesc de dramă.
"Mulţumesc frumos pentru plăcere şi vă salut cu tot respectul". Asta-i
toată drama. Cât priveşte iubirea platonică, aici, de asemenea, nu
poate fi vorba de dramă, fiindcă în această iubire totul e limpede şi
curat.

AYLIN

Administrator

• Membri
  • PipPipPip
  • 28229 Postari:
Iata o viziune interesanta - mie mi se pare a fi descrierea perfecta a iubirii platonice:

"Platonic lovers are not impulsive lovers. They aren’t physical, but are characterized by being more emotional and intellectual than passionate. Friendship or love of this type, like other relations, is based on the pleasure that is derived from each other’s company, but the relationship here is predominated by thoughts and imagination. The love doesn’t live outside but inside. Platonic love, in which the loved person is idealized, is part of a dream. With the platonic love, the people idealize one person in the fantasy of the thoughts, with feelings of love, in a very creative way. This love builds an illusion in a no-love world of disillusion and it is this love, which has inspired poets and artists of all times."

Maroelva

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 11170 Postari:

Image

Această „dragoste platonică” beneficiează uneori de îndemânarea savant dozată a bărbatului, la care femeia răspunde cu graţie şi gingăşie, mânuind o capricoasă cochetărie sau o afectată reţinere, afişând chiar o răceală de circumstanţă.

elena_staicu

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 5531 Postari:
Exista dar sunt foarte rare cazurile

Maroelva

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 11170 Postari:
Semnificatia florii de salcâm - alb-rosé- dragoste platonica, eleganta.

elena_staicu

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 5531 Postari:
dragostea asta e pentru cei ce iubesc in tacere

AYLIN

Administrator

• Membri
  • PipPipPip
  • 28229 Postari:
Iubirea, cind nu este cea universala, este un sentiment de preferinta, deci cind nu este trait, este platonic, adica doar gindit.

Maroelva

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 11170 Postari:
Prima iubire, prima dragoste, primul prieten

Prima dragoste, cele mai multe dintre noi, am trait-o cand eram adolescente.
Poate iti amintesti cat erai de fericita, cum pluteai, zambeai tuturor si o noua lume tocmai o descoperisei. Erai indragostita.
Intr-adevar, adolescenta este o varsta frumoasa, dar si dificila. In materie de dragoste
evolutia sentimentala isi spune cuvantul abia la 15-16 ani, chiar daca
prima simpatie pentru o persoana de sex opus ai avut-o cand erai la
gradinita, sau in clasa a II-a.
Indiferent de varsta la care apare, prima dragoste ramane unica. Nici una dintre relatiile care apar apoi, pe parcurs nu va mai fi la fel.
Asta nu inseamna ca nu vei mai iubi la fel de intens, ci doar ca lipsa de experienta care insoteste prima dragoste are un farmec aparte.
Cand apar primele experiente sentimentale afli ceva nou despre tine si inveti sa te vezi in ochii celuilalt.
Cum este cand iubesti? Cum este sa fii iubita?
Lipsa de experienta iti creeaza si problemele, in prima relatie de iubire. Nu stii cum sa reactionezi, nu stii cum sa interpretezi reactiile
celuilalt.

Madascumpika

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 126 Postari:
Definim dragostea platonica - o dragoste mai presus de dorinte carnale, de pasiune, de sex la urma urmei. Este o iubire a ideilor, a spiritului, a idealului atins cu orice pret...probabil ca de atata gandire si constiinta nu mai este loc de nimic palbabil...

AYLIN

Administrator

• Membri
  • PipPipPip
  • 28229 Postari:
Dragostea platonica e mai mult  decat mit

elena_staicu

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 5531 Postari:
dragostea platonica aduce mai multa suferinta ca un refuz in drgostea neimpartasita

iuti

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 4662 Postari:
Citat elena_staicu:
dragostea platonica aduce mai multa suferinta ca un refuz in dragostea neimpartasita

eu nu consider asa...eu cred ca dragostea platonica e cel mai frumos si pur sentiment care poate exista intre o femeie si un barbat.......dar din pacate dragostea platonica exista mai mult in perioada bunicilor nostrii(in perioada logodnelor lungi)in zilele noastre relatia trupeasca e mult mai importanta...

Raspunde la acest subiect

You can make 1 more posts today.
Aceasta mesaj trebuie aprobata de un moderator inainte de a deveni vizibila