Cei mai multi oameni care ne ranesc o fac neintentionat. Acestia nu-si dau seama cum ne simtim noi ( cee ce inseamna ca si noi am facut la fel).R.T Kendall scrie :<<Pe vreamea cand slujeam la Westminster Chapel...cei care m-au tradat nu s-au gandit ca au gresit cu ceva. Puteai sa-i conectezi la detectorul de minciuni si treceu testul cu steagul in vant...Prietenul meu Iosif Ton , pe care comunistii care erau la putere l-au inchis si l-au batut din pricina credintei mi-a spus :"Daca nu-i ierti, vei fi toata viata robit."Nu m-am dus niciodata sa le spun ca i-am iertat ( acest lucru i-ar fi jignit). ci iertarea a avut loc in inima mea. Odata ce ai iertat in inima ta , pentru tine nu mai e o problema, fie ca ei se caiesc sau nu. Binecuvantarea pe care am primit-o atunci a fost incomensurabila.>>Cand Iisu le-a sps ucenicilor "...cum v-am iubit EU asa sa va iubiti unii pe altii."" ( Ioan 13:34), EL stia ca ca Petru se va lepada de EL. Cand a spus :"ma duc sa va pregatesc un loc"(Ioan 14:2) stia ca se adreseaza unor oameni care IL vor parasi. Si cand li s-a alturat dupa inviere, EL nu i-a intrebat :"De ce ati facut-o?" Nu. Ci le-a spus :"Pace voua!"(Ioan 20:21 )., ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic...De ce sa-i iertam pe cei care nu-si cer iertare? Deoarece Dumnezeu ne-a iertat si ne iarta pentru lucruri la fel de rele ( poate chiar mai rele...)! EL a spus :"Daca are cineva ceva imppotriva unui om , sa-l ierte- caci doar asa Tatal ceresc va va face curati"...
Vei sti ca ai reusit daca
a) incetezi sa-i mai impovarezi pe altii cu tristetea ta
b)incetezi sa te mai razbuni
c) poti s ate rogi sincer lui Dumnezeu sa-i binecuvinteze.
P.S Stiu din experienta ca e posibil!