Salt la continut

Cum sa-i iertam pe cei care nu-si cer iertare...

* * * * * 1 Voturi

172 replies to this topic

life_s_warrior

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 2185 Postari:
Cei mai multi oameni care ne ranesc o fac neintentionat. Acestia nu-si dau seama cum ne simtim noi ( cee ce inseamna ca si noi am facut la fel).R.T Kendall scrie :<<Pe vreamea cand slujeam la Westminster Chapel...cei care m-au tradat nu s-au gandit ca au gresit cu ceva. Puteai sa-i conectezi la detectorul de minciuni si treceu testul cu steagul in vant...Prietenul meu Iosif Ton , pe care comunistii care erau la putere l-au inchis si l-au batut din pricina credintei mi-a spus :"Daca nu-i ierti, vei fi toata viata robit."Nu m-am dus niciodata sa le spun ca i-am iertat ( acest lucru i-ar fi jignit). ci iertarea a avut loc in inima mea. Odata ce ai iertat in inima ta , pentru tine nu mai e o problema, fie ca ei se caiesc sau nu. Binecuvantarea pe care am primit-o atunci a fost incomensurabila.>>Cand Iisu le-a sps ucenicilor "...cum v-am iubit EU asa sa va iubiti unii pe altii."" ( Ioan 13:34), EL stia ca ca Petru se va lepada de EL. Cand a spus :"ma duc sa va pregatesc un loc"(Ioan 14:2) stia ca se adreseaza unor oameni care IL vor parasi. Si cand li s-a alturat dupa inviere, EL nu i-a intrebat :"De ce ati facut-o?" Nu. Ci le-a spus :"Pace voua!"(Ioan 20:21 )., ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic...De ce sa-i iertam pe cei care nu-si cer iertare? Deoarece Dumnezeu ne-a iertat si ne iarta pentru lucruri la fel de rele ( poate chiar mai rele...)! EL a spus :"Daca are cineva ceva imppotriva unui om , sa-l ierte- caci doar asa Tatal ceresc va va face curati"...
Vei sti ca ai reusit daca
a) incetezi sa-i mai impovarezi pe altii cu tristetea ta
b)incetezi sa te mai razbuni
c) poti s ate rogi sincer lui Dumnezeu sa-i binecuvinteze.
P.S Stiu din experienta ca e posibil!

nina magda

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 3364 Postari:
Citat life_s_warrior:
Cei mai multi oameni care ne ranesc o fac neintentionat. Acestia nu-si dau seama cum ne simtim noi ( cee ce inseamna ca si noi am facut la fel).R.T Kendall scrie :<>Cand Iisu le-a sps ucenicilor "...cum v-am iubit EU asa sa va iubiti unii pe altii."" ( Ioan 13:34), EL stia ca ca Petru se va lepada de EL. Cand a spus :"ma duc sa va pregatesc un loc"(Ioan 14:2) stia ca se adreseaza unor oameni care IL vor parasi. Si cand li s-a alturat dupa inviere, EL nu i-a intrebat :"De ce ati facut-o?" Nu. Ci le-a spus :"Pace voua!"(Ioan 20:21 )., ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic...De ce sa-i iertam pe cei care nu-si cer iertare? Deoarece Dumnezeu ne-a iertat si ne iarta pentru lucruri la fel de rele ( poate chiar mai rele...)! EL a spus :"Daca are cineva ceva imppotriva unui om , sa-l ierte- caci doar asa Tatal ceresc va va face curati"...
 ADEVARAT!!!

Maroelva

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 11170 Postari:
Citat nina magda:
Citat life_s_warrior:
Cei mai multi oameni care ne ranesc o fac neintentionat. Acestia nu-si dau seama cum ne simtim noi ( cee ce inseamna ca si noi am facut la fel).R.T Kendall scrie :<>Cand Iisu le-a sps ucenicilor "...cum v-am iubit EU asa sa va iubiti unii pe altii."" ( Ioan 13:34), EL stia ca ca Petru se va lepada de EL. Cand a spus :"ma duc sa va pregatesc un loc"(Ioan 14:2) stia ca se adreseaza unor oameni care IL vor parasi. Si cand li s-a alturat dupa inviere, EL nu i-a intrebat :"De ce ati facut-o?" Nu. Ci le-a spus :"Pace voua!"(Ioan 20:21 )., ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic...De ce sa-i iertam pe cei care nu-si cer iertare? Deoarece Dumnezeu ne-a iertat si ne iarta pentru lucruri la fel de rele ( poate chiar mai rele...)! EL a spus :"Daca are cineva ceva imppotriva unui om , sa-l ierte- caci doar asa Tatal ceresc va va face curati"...
 ADEVARAT!!!
  As mai adauga ceva: -Lipsa iertarii este cea
mai raspandita cauza a bolilor. Ea ingreuneaza
arterele, sau ficatul si afecteaza vederea.
In trenul sau sunt boli fara sfarsit.

arsene_alexandru

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 689 Postari:
Citat niculescu_elena:
Citat nina magda:
Citat life_s_warrior:
 ADEVARAT!!!
  As mai adauga ceva: -Lipsa iertarii este cea
mai raspandita cauza a bolilor. Ea ingreuneaza
arterele, sau ficatul si afecteaza vederea.
In trenul sau sunt boli fara sfarsit.

ce m-as face eu daca voi ati disparea ? aici invat cel mai bine multe lucruri .. care nu se invata la scoala ... deoarece nu pot trece prin toate .. dar daca invat de la voi .. pot fi pregatit sa stiu cum sa reactionez in o anumita situatie ... va multumesc

lenutzaurora

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 6810 Postari:
Pai nu stiu daca de multe ori reuseste scuza sa stearga din suflet rana, dar e bine sa iertam indiferent de greseala facuta pentru daca nu iertam tot noi suferim in sufletul nostru, asa ca mai bine iertam si mergem mai departe!! 

arsene_alexandru

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 689 Postari:
Iarta chiar daca nu esti iertat(a) si tu la randul tau ... sa fii tu inpacat(a) cu tine .. atat conteaza.

AYLIN

Administrator

• Membri
  • PipPipPip
  • 28229 Postari:

Iertarea din inimă este iertarea care nu mai pomeneşte răul. Sfântul Isisdor Pelusiotul zice: "Răul să îl scri pe apă". Cine poate scrie pe apă? Nimeni. Asta înseamnă să nu mai iei aminte la răul pe care ţi l-a făcut cineva, să fi iertător şi să ierţi deplin.

arsene_alexandru

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 689 Postari:
ierti .. dar ce faci cand raman urme ? (in inima si in suflet) ... cum treci peste ?

AYLIN

Administrator

• Membri
  • PipPipPip
  • 28229 Postari:
Gânditi-va la toate greselile de care aveti a da socoteala - si, mai ales, sa uitati nedreptatile savârsite de altii voua, iertati pe cei care v-au jignit, ca sa aveti dreptul ca însiva sa fiti iertati - si sa câstigati, astfel, o usurare a necazurilor voastre.
Ura te face mai mic, in timp ce iertarea te forteaza sa cresti dincolo de limitele tale.

arsene_alexandru

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 689 Postari:
dar nu e vorba de ura ... iertam acele persoane ... dar raman urme ... cum "uitam" acele urme lasate din rautatea altora ?

AYLIN

Administrator

• Membri
  • PipPipPip
  • 28229 Postari:
Indiferent de situaţia ta, indiferent de ceea ce s-a întâmplat în trecut, ţine minte că tu pierzi, dacă nu îţi rezolvi acest duh neiertător... Porţi în tine puterea de a ierta, de-a fi vindecat si de-a fi eliberat, pentru a-ţi trăi viaţa din plin.

arsene_alexandru

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 689 Postari:
in timp ... toate in timp ...

AYLIN

Administrator

• Membri
  • PipPipPip
  • 28229 Postari:
aı dreptate tımpul  vındeca  ranıle sufletuluı.dar sı rabdare trebuıe sa avem.

arsene_alexandru

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 689 Postari:
rabdare am .. am avut de cand ma stiu ... si imi place asa ... parca si timpul trece pe langa mine ...

lenutzaurora

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 6810 Postari:
daca nu ierti pe cineva, tot tie iti faci rau asa ca mai bine iarta si fii tu cu inima impacata decat sa stai o viata intreaga cu inima sfaramata.

arsene_alexandru

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 689 Postari:
Citat lenutzaurora:
daca nu ierti pe cineva, tot tie iti faci rau asa ca mai bine iarta si fii tu cu inima impacata decat sa stai o viata intreaga cu inima sfaramata.

Nu vorba de iertare ... e vorba de ranile ramase ...

lenutzaurora

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 6810 Postari:
eh ranile alea nu le poti sterge usor dar sa stii ca totusi ajuta iertarea, nu stii daca tii minte povestea aia "Cuiele" prin generala am invatat-o  cand un tata a inceput sa bata intr-o usa cate un cui la fiecare greseala a baiatului...baiatul vazand a inceput sa faca lucruri bune si tot scotea cate un cui din usa pana ce a lasat usa goala, apoi fuge la tatal sau si ii arata usa, dar batranul zice " da cuiele nu mai sunt, dar gaurile au ramas" asa si noi am iertat dar ranile au ramas.

arsene_alexandru

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 689 Postari:
Citat lenutzaurora:
eh ranile alea nu le poti sterge usor dar sa stii ca totusi ajuta iertarea, nu stii daca tii minte povestea aia "Cuiele" prin generala am invatat-o  cand un tata a inceput sa bata intr-o usa cate un cui la fiecare greseala a baiatului...baiatul vazand a inceput sa faca lucruri bune si tot scotea cate un cui din usa pana ce a lasat usa goala, apoi fuge la tatal sau si ii arata usa, dar batranul zice " da cuiele nu mai sunt, dar gaurile au ramas" asa si noi am iertat dar ranile au ramas.

uitasem povestea aia ... superba ...

lenutzaurora

Senior Member

• Membri
  • PipPipPip
  • 6810 Postari:
superba si adevarata

AYLIN

Administrator

• Membri
  • PipPipPip
  • 28229 Postari: